151 poze   11056 vizite

Dezinsectie GANDACUL DE BUCATARIE - German Cockroach - Blattella germanica

Gândacii de bucătărie sunt, sunt, probabil, cele mai nepopulare insecte. Oamenii îi strivesc fără niciun regret, ignorând faptul că aceste insecte au o importanţă majoră în ecosistemul fragil al Terrei.
Conform lui Srini Kambhampati, profesor la catedra de biologie din cadrul Universităţii din Texas, dispariţia gândacilor de bucătărie va provoca un haos total în circuitul azotului în natură. "Majoritatea gândacilor se hrănesc cu materie organică în descompunere, produs ce înglobează o mare cantitate de azot. Gândacii elimină azotul prin fecale, iar acesta ajunge în sol şi este folosit de plante", a declarat profesorul Kambhampati.
Cu alte cuvinte, biologul afirmă că dispariţia respectivelor insecte ar avea un impact major asupra sănătăţii pădurii şi, indirect, asupra speciilor care trăiesc în ea.
De asemenea, cele câteva mii de specii (între 5000 şi 10.000, estimează specialiştii) de insecte din acest grup reprezintă o importantă sursă de hrană pentru multe păsări şi pentru mamiferele mici. În schimb, aceşti prădători cad, la rândul lor, pradă altor specii, iar ciclul continuă.
Pe scurt, orice scădere masivă a numărului de gândaci de bucătărie va duce la un efect în cascadă şi va deregla viaţa de pe Terra. Desigur, şansele ca numărul gândacilor să se reducă masiv sunt mult prea mici, deci acest fenomen cu siguranţă nu va avea loc prea curând.


www.descopera.ro/dnews/9774228-ce-s-ar-intampla-daca-ar-disparea-gandacii-de-bucatarie
.
Picture 001
Picture 001
Picture 002
Picture 002
Picture 006
Picture 006
Picture 007
Picture 007
Picture 0041
Picture 0041
Picture 0112
Picture 0112

Comentarii album • 0
Nume:Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.